Губернатор Львівщини переплутав Різдво з Великоднем

7 Січня 2013, 15:18

У Львові різдвяного Дідуха висотою 4, 40 м встановили у Святвечір на площі Яворського біля Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла, а не перед Оперним театром, як минуло річ.

Перед церемонією встановлення Дідуха центром Львова організували святкову ходу дітей-колядників у національних костюмах, яку очолив вертепний звіздар. У ході також взяли участь керівники міста та області.

Міський голови Львова Андрій Садовий назвав цьогорічного Дідуха найкращим. «Це найкращий Дідух. Він – велика праця багатьох людей. Як говориться в нас в Україні: Дідух до хати – вся нечисть з хати! Бажаю кожній нашій родині багато добра, здоров`я, щоб був сімейний затишок. Щоб ми згадали сьогодні всіх наших рідних, щоб жоден українець не залишився без вечері, без доброї куті”, – сказав Садовий, вітаючи львів`ян, які прийшли подивитися на встановлення Дідуха.

Разом з тим голова Львівської ОДА Михайло Костюк у своїй вітальній промові дещо обмовився. Так, вітаючи галичан з Різдвом, наприкінці промови він гучно підсумував: ”Христос Воскрес!”.

Як відомо, 7 січня усі українські Православні Церкви, Українська Греко-Католицька Церква, більшість українських євангельських християн, а також Єрусалимська, Російська, Сербська, Грузинська Православні Церкви святкують Різдво Христове

Позначки: