Депардьє отримав російське громадянство

3 Січня 2013, 14:36

"Відповідно до пункту" а "статті 89 Конституції Російської Федерації задовольнити заяву про прийом в громадянство Російської Федерації Депардьє Жерара Ксавьє, народженого в 1948 році у Франції", – йдеться в указі.

20 грудня Путін заявив, що якщо Депардьє "захоче мати посвідку на проживання або російський паспорт, то можна вважати, що питання вже вирішено позитивно". Він також висловив надію, що жодне рішення в цій сфері не вплине на стосунки між Росією та Францією.

Також прем’єр Росії Дмітрій Мєдвєдєв наступного дня запевнив, що влада країни не має наміру міняти рівень податку на прибуток. "Депардьє нехай приїжджає, у нас в будь-якому випадку 13% прибутковий податок, ми його змінювати не збираємося", – сказав  він на зустрічі з представниками бізнес-спільноти 21 грудня.

Як відомо, у грудні Депардьє оголосив про відмову від французького громадянства після того, як прем'єр-міністр Франції назвав його рішення про зміну місця проживання "жалюгідним, гідним презирства вчинком". Депардьє сказав, що французький уряд карає заможних людей за "успіх, творчість і талант" та  підкреслив, що він заплатив 145 млн євро податків за свою 45-річну кар'єру.

Напередодні Депардьє купив будинок у бельгійському містечку Нешен поруч з французьким кордоном.  Актор вирішив поміняти місце проживання після податкової реформи нового президента Франсуа Олланда – з 2013 року громадяни Франції, чиї доходи перевищують 1 млн євро на рік, мали платити 75% податок.

29 грудня Конституційна рада Франції скасувала "податок для мільйонерів". Однак прем’єр-міністр Жан-Марк Еро заявив, що уряд планує через рік знову запропонувати 75% податок для багатіїв.

Читайте також: Пакуючи валізи. Великому бізнесу стає незатишно у Франції