У московському аеропорту «Внуково» після жорсткої посадки загорівся літак. Є жертви

29 Грудня 2012, 17:02

Літак пошкодив курсо-глісадну систему, що забезпечує точність заходу на посадку на одній з двох злітних смуг, повідомило джерело в службах аеропорту.

Курсо-глісадних система – система інструментального заходження літаків на посадку, за допомогою неї льотчики визначають можливість посадки на злітно-посадочну смугу (ЗПС) і корегують курс.

"При викочуванні, перетинаючи межу ЗПС, літак пошкодив встановлену там курсо-глісадних систему, що забезпечує точність заходу на посадку на злітну смугу № 19 з курсом 194", – сказало джерело.

За даними МНС, на борту перебували вісім членів екіпажу, пасажирів не було.

Джерело у силових структурах повідомило, що внаслідок аварії загинуло троє людей. Зокрема, жінка 27 років померла в 17-ій міській лікарні Москви, раніше померли два пілоти.

 

МНС Росії повідомляло, ще про шість постраждалих.

Аеропорт "Внуково" тимчасово закрито.

Літаки приймають інші два аеропорти московського авіавузла – "Домодєдово" і "Шереметьєво".

Прем'єр-міністр РФ Дмітрій Мєдвєдєв доручив сформувати комісію з розслідування аварії.

Як повідомлялось, на півдні Казахстану у вівторок, 25 грудня, ввечері сталася катастрофа літака Ан-72 прикордонної служби Комітету національної безпеки. На борту літака було 7 членів екіпажу і 20 військовослужбовців. Усі загинули.Серед загиблих – тимчасово виконуючого обов'язки голови прикордонної служби країни Турганбека Стамбекова, його дружина, а також командири частин регіонального управління "Онтустік" ("Південь").