Аваков: владу у Харкові перехопили цинічні, але дуже організовані хлопці

27 Грудня 2012, 18:00

«Харків, на жаль, – одне з міст, якому відверто не пощастило з такою концентрацією фантастично цинічних чиновників, які майстерно обертають на свою користь будь-які ситуації: «Ой, Юлю привезуть в Харків, колеги в Києві, ви ж розумієте, що нам перед цим треба підчистити інформаційне поле – а давайте ми чотири канали прикриємо?.. А Аваков не тільки нам, а й вам заважає, бо він завадить вашим мажоритарникам пройти на виборах…», – зазначив Аваков.

«Але я далекий від думки, щоб все зло від цих двох персонажів (мер Харкова Геннадій Кернес та харківський губернатор Михайло Добкін – Ред.)», – зауважив він.

«Зло в системі, яка дозволяє створювати таку ситуацію. А це торкнеться всіх. Ми бачимо ситуацію з Ярославським та «Металістом» наприклад», – заявив Аваков.

Опозиціонер задається питанням, чи хтось із серйозних інвесторів з-за кордону вкладе хоч копійку в проекти розвитку в Україні та в Харкові зокрема після такої історії, яка сталася з «лояльним до ПР та особисто Януковича дуже крупним бізнесменом Ярославським».

За словами Авакова, «ситуація в Харкові не існує у відриві від усієї України».

«Ця влада тримається, бо їй це дозволили. Бо помаранчева влада, до якої я маю безпосередній стосунок, не виправдала сподівань людей, бо рівень політиків не відповідав очікуванням і сталося величезне суспільне розчарування. І владу перехопили цинічні, але дуже добре організовані хлопці», – наголошує політик.

«І зараз більшість людей знаходить під ярмом страху, невпевненості в майбутньому, недовіри опозиції. І маніпулюючи цими процесами, влада і тримається. Плюс технічна перевага – влада навчилася відмінно використовувати репресивний апарат і «правильно» рахувати голоси. Останні вибори тому свідчення», – підкреслив він.

Повний текст інтерв’ю читайте тут.