Кличко переконаний, що у його фракції не буде тушок

25 Грудня 2012, 21:35

"Нас звинувачували, що у нас команда якась не та. Я особисто з допомогою своїх друзів формував цю команду, опираючись на три ключові принципи: бажання працювати, професіоналізм, моральні якості. І я впевнений, що у нашій команді тушок не буде. Я особисто формував фракцію, і я контролюю фракцію", – сказав Кличко.

Він також додав, що депутати повинні турбуватися про власну репутацію, а "перебіжчикам" "люди повинні публічно дати оцінку".

"Якщо дізнаюся, що з фракції пішла людина, це буде персональна образа. Ви не можете собі уявити, що я з нею зроблю", – заявив Кличко.

При цьому, відповідаючи на ремарку про те, що на думку експертів замість нього працює команда спеціалістів, політик зазначив: "Моє завдання зібрати сильну команду".

"У спорті ти один не зможеш нічого добитися, навіть якщо будеш гарним спортсменом. Якщо у тебе не буде гарного юриста, якщо у тебе не буде промоутера, не буде менеджера, не буде лікаря, якщо у тебе не буде сильної команди, ти ніколи не станеш найсильнішим у світі", – запевнив він.

"Хочеш бути сильним, кращим – працюй з найкращими. Такий принцип і у політиці працює", – уточнив Кличко. 

"Політика – це командна гра. Ти не можеш бути експертом в економіці, держуправлінні, ти не можеш бути експертом в соціальній політиці…", – пояснив депутат.

Нагадаємо, першими "тушками" парламенту 7-го скликання стали Андрій та Олександр Табалови. Вони пройшли до парламенту за списками «Батьківщини». Однак, Табалови відмовилися вступити до фракції об’єднаної опозиції. 

Під час першого дня засідання парламенту опозиціонери заблокували Олександра Табалова при виході із сесійної зали із вигуками "Тушка, здай мандат!".

Арсеній Яценюк взяв всю провину за появу двох «тушок» серед народних обранців від «Батьківщини» на себе.

Читайте також: У депутатському таборі об'єднаної опозиції причаїлися дев’ять потенційних "тушок"

Позначки: