“Магарачу” за знищення відділення під дачу Януковича з держбюджету “компенсували” 3 млн

24 Грудня 2012, 11:22

Придбано пересувну біохімічну лабораторію за 1,29 млн грн. на базі автомобіля «Форд транзит», кілька комп’ютерів, ноутбуків та МФУ, герметичні ємкості, сушильне та лабораторне устаткування.

Кошти на покупки виділено з державного бюджету. Обладнання має бути поставлено до головного офісу інституту по вул. Кірова в Ялті.

Ці закупівлі стали першими для «Магарача» за останні роки, коли державний інститут та його агрофірма змогли придбати обладнання, пов’язане з науковою діяльністю, а не лише з оплатою комунальних послуг, придбанням бензину та закупівлею товарів, необхідних в виноробництві.

Як повідомлялось, 10 грудня початися повна зачистка відділення агрофірми "Магарач" у селі Відрадному, для розширення території дачі Януковича. Ліквідація та знищення історичних і наукових будівель Южнобережного відділення агрофірми "Магарач" супроводжувалося протестом колишніх працівників агрофірми. Вони тримали в руках плакати з написами: "Руки геть від "Магарача!","Президент, не розширюйте межі Межигір'я за рахунок "Магарача" та інші.

Нагадаємо, розкішна вілла, відома в народі як "Чайний будиночок" або "дача Януковича" побудована у Відрадному на місці старої ампелографічної колекції "Магарача", від земельної ділянки якої президія Академії аграрних наук добровільно відмовився. 2003 року уряд Криму передав його в оренду на 49 років «Міжрегіональному промисловому союзу» під протекторатом тоді ще правої руки Віктора Януковича і куратора Криму Антона Пригодського.

2008 року уряд Криму задовольнило звернення МПС про розірвання договорів оренди на обидві ділянки загальною площею 2,05 га і передало їх ТОВ «Пансіонат сімейного типу». Засновниками ТОВ є структури, близькі до сина президента Олександра Януковича.