Київраду охороняє рекордна за останні кілька років кількість міліції

20 Грудня 2012, 10:29

Навколо міської ради перебуває рекордна за останні кілька років кількість правоохоронців.

О 10:00 розпочалося засідання Київради, на якому, зокрема, депутати мають намір голосувати за кілька резонансних земельних питань, зокрема, питання Гостинного двору.

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», громадян, які прийшли до КМДА на заклик опозиції підтримати проект рішення Київради щодо скасування забудови Гостинного двору, не пускають до будівлі.
 
Народні депутати від об'єднаної опозиції і депутати Київради намагаються провести громадян усередину, щоб долучити їх до розгляду скандального питання.
 
Під час спроби потрапити у будівлю сталася сутичка. "Декількох активістів «Беркут» повалив на землю і мало не затоптав ногами", – заявляють у "Батьківщині".
 
За словами члена фракції «Батьківщина» Юрія Одарченка, «Попов і Герега зобов’язані згідно із законодавством не чинити опір при розгляді питань, на яких хоче бути присутня територіальна громада. Це пряме порушення всіх законів і норм моралі».

Як повідомлялося раніше, 18 грудня народний депутат Олександр Бригинець заявив, що представники підприємства "Укрреставрація" захопили територію Гостинного двору і намагаються заблокувати до нього вхід. Громадські активісти стверджують, що у ніч з 18 на 19 грудня невідомі атакували Гостинний двір, за чим мовчки спостерігала міліція. Проте міліція спростувала інформацію про рейдерське захоплення двору.

Активіст громадської ініціативи "Збережи старий Київ" Ігор Луценко вважає, що до ситуації з Гостинним двором причетні Дмитро Фірташ із Володимиром Рибаком.