Глава МЗС Ізраїлю подав у відставку і готуватиметься до виборів

16 Грудня 2012, 20:59

Написавши заяву про відставку, яка набуде чинності 18 грудня, і відмовившись від парламентського імунітету, Ліберман пообіцяв використовувати перерву, щоб якомога швидше очиститися від звинувачень і паралельно зосередитися на підготовці до січневих виборів, на які він іде на чолі партії «Наш дім – Ізраїль» одним виборчим списком із правлячим «Лікудом».

«Я тимчасово покидаю уряд, але думаю, що перерва буде дуже короткою. Я хочу, щоби суд був швидким… Зате тепер у мене з’являється більше часу для передвиборчої діяльності», – сказав він журналістам.

Місцеві ЗМІ сумніваються в тому, що судовий процес відбудеться, як того хоче Ліберман, до виборів, призначених на 22 січня, і не виключають врегулювання справи в позасудовому порядку на умовах, які не завадять політикові продовжити роботу в уряді та парламенті.

У єдиному виборчому списку «Лікуд»-«Наш дім – Ізраїль» Ліберман займає друге місце після прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Як пише ізраїльська преса, Нетаньяху вирішив не призначати нового главу МЗС і до виборів буде сам керувати міністерством.

Російськомовному уродженцю Молдови інкримінують зловживання суспільною довірою. Прокуратура збирається довести, що через посла в Білорусі він мав можливість ознайомитися із закритими матеріалами слідства щодо своєї справи і не повідомив про це правоохоронні органи. При цьому, основну «справу Лібермана» було закрито за браком доказів після того, як поліція більше десятка років намагалася викрити його у незаконному отриманні великих сум через офшорні компанії.

Позначки: