Пшонка вважає, що суддю могли убити за професійну діяльність, майно та на замовлення

16 Грудня 2012, 13:40

"Це вбивство пов'язане з професійною діяльністю потерпілого, вбивство з метою заволодіння майна потерпілого, а також замовне вбивство. Це – основні робочі версії", – сказав Пшонка.

За його словами, у справі призначено більше 30 експертиз, у тому числі судово-медичні, судово-трасологические, судово-імунологічні та судово-дактилоскопічні.

Пшонка зазначив, що за наявною інформацією, злочинці готувалися до скоєння злочину заздалегідь.

"Про це свідчать деякі обставини, про які ми поки не можемо говорити", – сказав він.

Пшонка відзначив, що розслідування злочину перебуває на контролі у президента Віктора Януковича і сьогодні генпрокурор разом з міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченко та начальником Служби безпеки України Ігорем Калініним намір проінформувати Януковича про хід слідства.

"Розкрити цей злочин і зробити це найближчим часом – завдання всієї слідчо-оперативної групи", – підкреслив Пшонка.

Слідство у справі веде слідче управління ГУ МВС України в Харківській області. Для координації дій в Харкові залишається заступник генерального прокурора, керівник головного слідчого управління СБУ, головного слідчого управління МВС і начальник департаменту Кримінального розшуку МВС України.

Як повідомлялося, 16 грудня генеральний прокурор України Віктор Пшонка та міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко прибули у Харків для розслідування убивства судді Володимира Трофимова та членів його сім’ї.

Нагадаємо, 15 грудня, у Харкові невідомі вбили та обезголовили чотирьох людей – суддю Фрунзенського районного суду Харкова Володимира Трофимова та членів його сім’ї: дружину, сина та його співмешканку.

Начальник Головного слідчого управління МВС Василь Фаринник раніше заявив, що суддю могли убити як через свою професійну діяльність, так і через його захоплення – колекціонування