Аваков оскаржив рішення суду щодо сплатити 20 тис моральної компенсації майору міліції

15 Грудня 2012, 18:06

"Я не вважаю законним рішення суду, який проходив без присутності моїх адвокатів, а адвокати при цьому навіть не були поставлені до відома. Тож це рішення не є в правовому полі", – заявив Аваков.

Нагадаємо, 11 серпня 2011 року в програмі "АТН" "Відображення" Аваков заявив, що Чугаєвський побив журналіста Дениса Корнєва. За словами адвоката Чугаєвського Сергія Кравченка, пізніше з'ясувалося, що Корнєв не є журналістом і що майор Чугаєвський його не бив. Чугаєвський звинуватив Авакова в наклепі і подав позов про захист честі і гідності та виплаті моральної компенсації.

Київський районний суд Харкова 27 листопада виніс рішення за позовом майора міліції Володимира Чугаєвського до Авакова і телеканалу "АТН" про захист честі та гідності у зв'язку з поширенням неправдивої інформації. Суд задовольнив вимоги майора у повному обсязі, зокрема, зобов'язав Авакова виплатити Чугаєвському моральну компенсацію в 20 тис. грн., оплатити судові витрати і публічно спростувати неправдиву інформацію. Суд також зобов'язав телеканал "АТН" надати ефірний час Авакову для спростування неправдивої інформації.

Суд у цій справі тривав більше року. За словами Кравченка, представники Авакова і телеканалу останнім часом не з'являлися на засідання.

Як відомо, екс-губернатор Харківщини Арсен Аваков повернувся до України 11 грудня. Раніше він перебував в Італії.

Позначки: