Євродепутат: Угода про асоціацію не може бути заручником внутрішніх політичних суперечок

13 Грудня 2012, 19:14

«Ми вважаємо, що це важливий елемент широких політичних та економічних реформ в Україні. Це особливо важливо для розвитку громадянського суспільства в Україні, представники якого неодноразово закликали, аби угода про асоціацію не була заручником внутрішніх політичних суперечок в країні», – сказав Залевські.

«Із великою стурбованістю ми спостерігаємо за зростанням націоналістичних та ксенофобських настроїв в Західній Україні. Ми розуміємо, що в значній мірі відповідальною за це є партія «Свобода», яка упродовж років культивує бандерівські традиції. Це особливо болісно для нас у переддень 70-ї річниці Волинської трагедії. Однозначно засуджуємо дії такого типу. Це шкодить українським прагненням до інтеграції з Європейським Союзом, – заявив євродепутат.

Водночас Залевські зауважив, що його політсила не голосувала щодо поправки, яка засуджує ВО «Свобода».

«У той же час партія «Свобода»проголошує програму вступу в ЄС, але, щоб бути вірогідними, їм доведеться відмовитись від ксенофобських гасел. Ми зараз будемо уважно стежити за діяльністю цієї партії. Ми висловлюємось на користь польсько-українського примирення, що спирається на правді. Саме тому ми чекаємо радикальних змін у політиці партії «Свобода»і відмови від екстремістських гасел», – сказав Залевські.

Нагадаємо, сьогодні, 13 грудня, Європарламент ухвалив резолюцію щодо України, у якій закликав офіційний Київ знайти рішення у справі колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко та звільнити її. 

Також Європейський парламент закликав партії, які дотримуються демократичних принципів у Верховній Раді, не співпрацювати з партією "Всеукраїнське об'єднання "Свобода".

Читайте також: Європа хоче асоціації з Україною, але не певна, чи Київ поділяє цінності

Як повідомлялося, після виборів представники Партії регіонів здійснили ряд візитів до ЄС, де розповідали європейцям про "небезпеку "Свободи".

У свою чергу представники "Свободи" також побували у Брюсселі, де запевнили, що виступаютьза приєднання України до ЄС.