Синоптики: снігопад у Києві побив рекорд 1930 року

11 Грудня 2012, 17:45

Як повідомляє ЛІГАБізнесІнформ, Кульбіда підтвердив, що у зв'язку з сильними снігопадами в Києві склалася надзвичайна ситуація.

"За період 10 та 11 грудня в місті випало 43 мм опадів. До цього найбільша кількість була 41 мм в 1930 році", – зазначив він.

За словами Кульбіди, в цілому з початку грудня в Києві випало 97 мм опадів, що становить дві місячні норми.

Кульбіда уточнив, що ситуацію ускладнює сильне налипання снігу на дротах і деревах, яке місцями сягає 68 мм.

"Такого явища не спостерігалося з 1881 року. Це загрожує масовими падіннями дерев і опор", – сказав він.

Крім цього, він попередив про можливі порушення зв’язку і енергозабезпечення в Києві через складні погодні умови.

Укргідрометцентр прогнозує, що до кінця сьогоднішнього дня і у першій половині 12 грудня опади поступово зменшаться і буде лише невеликий сніг (1-2 мм). Однак, зауважив Кульбіда, вже у другій половині дня 12 грудня знову спостерігатиметься посилення снігу, що складе від 10 до 15 міліметрів. При цьому також прогнозується посилення вітру, швидкість якого сягатиме 7-15 м/с. Температура повітря залишатиметься вдень близько 0, а вночі опускатиметься до 2° морозу.

Разом з тим вже 13 грудня синоптики прогнозують послаблення опадів на фоні зниження температури повітря. 14 грудня Укргідрометцентр прогнозує вночі до 9-11° морозу, а вдень 6° морозу.

За словами Кульбіди, зниження температури повітря спричинятиме замерзання талої води, також це складатиме додаткове навантаження на гілки дерев та дроти. Через це Кульбіда попереджає, що такі явища можуть призвести до збільшення випадків падіння дерев, обриву дротів. За словами директора Укргідрометценру, внаслідок цього не виключено порушення зв’язку і енергозабезпечення.

Кульбіда додав, що також прогнозується утворення бурульок, які матимуть серйозну загрозу для здоров’я людей.

Нагадаємо, голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов оголосив про надзвичайну ситуацію природного характеру в столиці.

Сьогодні вранці, згідно із системою «Яндекс. Пробки», через погодні умови затори у столиці складали 10 балів з 10 можливих.

За годину від негоди у Києві впало 17 дерев. При цьому постраждало двоє людей.