У Кличка переконані, що бюджетом-2013 Азаров реалізовує свої погрози киянам

10 Грудня 2012, 13:08

«Ухвалений Державний бюджет і обурення з цього приводу Попова чітко показали, що загравання уряду з нинішньою столичною владою припинилося. Непідтримка киянами ставлеників влади вилилася у помсту з боку уряду, і як наслідок – непосильний фінансовий «оброк», – зазначив депутат.

В УДАРі нагадують, що 2013 року Київ знову недоотримає більше 8 мільярдів гривень через вилучення до державного бюджету 50% надходжень від загальної суми податку на доходи фізичних осіб з міського бюджету Києва.

«Наша фракція у Київраді послідовно наголошувала, що міській владі необхідно відстоювати чесно зароблені гроші киян, а не ходити «на поклон» випрошувати гроші в уряду і отримувати крихти з барського столу. Треба припинити практику безпрецедентних вилучень з бюджету міста. Це призводить до банкрутства столиці. І в першу чергу це рішення відіб’ється на соціально незахищених верствах населення», – додав Странніков. 

В УДАРі підкреслюють, що кияни мають право самостійно розпоряджатися своїми коштами. Тому фракція УДАР у новій Верховній Раді робитиме все, щоб домогтися зарахування до столичного бюджету 100% податку на доходи фізичних осіб, як це було до приходу Партії регіонів до влади, і дати можливість столиці ефективно розвиватися.

Як повідомлялось, 6 грудня Верховна Рада ухвалила вцілому Закон України "Про державний бюджет України на 2013 рік".

Асоціація міст України заявила, що Держбюджет на 2013 рік в частині місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин дуже сильно (в негативному значенні) відрізняється від попередніх Держбюджетів 2011-2012 років.

10 грудня голова Верховної Ради Володимир Литвин передав Віктору Януковичу на підпис закон «Про державний бюджет на 2013 рік».

Нагадаємо, після виборів Азаров попередив киян, що ті, за кого вони голосували, їм не допоможуть.

«Я це кажу не в порядку жалю, бо нічого іншого, чесно кажучи, не очікував, знаючи дуже добре характер нашої нинішньої політики. Я кажу це, в першу чергу, для простих людей. які ось так стоять і чують мене, що ті, за кого ви голосували, вам допомагати не будуть. Ви це зрозуміли, чи ні?», – наголосив прем’єр.

Позначки: