“АероСвіт” ще не повідомили про позов московського аеропорту

8 Грудня 2012, 21:45

"Судові розгляди господарських суб'єктів – цілком поширена практика, однак вона, як правило, не супроводжується публічними заявами. Не виключено, що в даному випадку одна зі сторін господарського спору переслідує зовсім інші цілі, ніж стягнення заборгованості, яку" АероСвіт "не заперечує і пропонує цілком реальний механізм її погашення ", – повідомили в компанії.

"АероСвіт" нагадує, що раніше він підтверджував намір і далі виконувати рейси в російський аеропорт "Шереметьєво" і повідомляв, що продовжує переговори з адміністрацією аеропорту про реструктуризацію заборгованості з урахуванням погашення її основної частини в грудні.

"Що стосується заяви Росавіації – то ця технологія унікальна і гідна PR-підручників: вранці ініціюється заява керівника відомства, а ввечері – її спростування. І таким чином генерується черговий інформпривід поговорити про "АероСвіт" і залякати його пасажирів", – відзначає авіакомпанії.

Нагадаємо, офіційний представник "Шереметьєво" Роман Геніс раніше повідомив, що  російський аеропорт звернувся в Арбітражний суд Московської області з позовною заявою до приватного акціонерного товариства "Авіаційна компанія "АероСвіт" про стягнення заборгованості на загальну суму близько 92 млн рублів.

В переддень глава Росавіації Алэксандр Нэрадько повідомив, що українська авіакомпанія "АероСвіт" повністю розрахувалася за боргами за аеронавігаційне обслуговування. "Вони повністю погасили заборгованість за аеронавігацію, але у них є серйозні борги перед російськими аеропортами", – сказав він.

Пізніше Росавіація спростувала повідомлення про погашення боргів "АероСвіту": "Прес-служба Росавіації повідомляє, що поширені в ряді ЗМІ повідомлення з посиланням на главу Росавіації Алэксандра Нэрадько про повне погашення українською авіакомпанією" АероСвіт "заборгованості за аеронавігаційне обслуговування не відповідають дійсності"

"АероСвіт" є одним з великих українських авіаперевізників, обслуговує понад 70 міжнародних повітряних ліній, його флот складається з 13 середньомагістральних літаків Boeing 737 і 7 далекомагістральних Boeing 767 (з урахуванням отриманого у квітні).