Закриття “Криївки” ініціювали депутат-регіонал і чиновник, який володіє сусіднім рестораном

7 Грудня 2012, 12:09

"Якось ми з друзями зайшли сюди випити кави. І мій товариш знайшов у туалеті на підлозі шприц з ампулою. Адміністратори ресторану перелякалися, але вигляду не подали. Просили не викликати міліцію. Але я взяв розписку з адміністратора про те, що такий факт був", – запевняє депутат.

Інцидент стався ще 23 листопада, але про нього стало відомо, лише коли про це дізналися представники місцевої влади. Раніше, за словами одного із засновників мережі ресторанів !Fest Юрія Назарука, міліція за фактом розповсюдження наркотиків до мережі ресторанів не зверталася.

Начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної адміністрації Валерій Потюк, який став ініціатором атаки на !Fest, пред'являє до мережі цілий перлік претензій.

"Більшість об'єктів, які працюють в мережі ресторанів! Fest, розташовані на території заповідника, тобто в зоні, що охороняється ЮНЕСКО, і вказані в переліку пам'яток місцевого і державного значення", – говорить Потюк.

За його словами, всі документи про незаконну діяльність! Fest обладміністрація вже відправила до прокуратури, міській владі та міліції.

У !Fest проблеми з дозволами заперечують. "Ми отримали необхідні дозволи в Міністерстві культури України. Проблем з документами у нашої ресторанної мережі немає", – запевняє Юрій Назарук, один із засновників !Fest.

Він вважає, що у чиновника є свої причини, щоб "воювати" з ресторанної мережею.

Управління культури Львівської обладміністрації Потюк очолив тільки в серпні 2012 року. Його називають власником ресторану "Порохова Вежа", розташованого у 240 метрах від «Криївки», в пам'ятці архітектури 1554-1556 рр.

Потюк причетність до ресторану "Порохова Вежа" не заперечує.

«Ми з дружиною піклувалися про це ресторані, але ми з цього не живемо, це не бізнес», – стверджує він.

Власники мережі! Fest сумніваються в безкорисливості намірів львівського чиновника. "Складається враження, що у нього на те свої причини. Мабуть, таким чином він намагається усувати конкурентів і розвивати свій бізнес. Ми вважаємо, що це рейдерство і перевищення посадових повноважень із його боку", – зауважив Назарук.

Потюк такі звинувачення відкидає. "Це не ресторан, це кафе, тому вони не конкуренти", – говорить він.

Як повідомлялося, управління охорони культурної спадщини Львівської облдержадміністрації виступило з вимогою закрити не тільки "Криївку", але й інші ресторани мережі !Fest. Причина – практично всі заклади, за словами місцевих чиновників, працюють без необхідних документів.

Державна служба з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва виступила проти закриття ресторану "Криївка" у Львові.