Негода в Україні: транспортний колапс у Києві, деревопад в Одесі та підтоплення на Миколаївщині

3 Грудня 2012, 19:34

Ситуація на дорогах Києва через перший сніг була складною з самого ранку. Протягом дня рух у центрі міста був уповільнений через багатокілометрові затори – зокрема на Набережному шосе машини рухались зі швидкістю 7-10 км / год.  

Вінничну також засніжило. У наслідок сильних опадів без електропостачання залишилось село Малі Хутори та один район Вінниці. Станом на 16-годину з  Центрального автовокзалу було скасовано 6 рейсів через погодні умови. Диспетчери повідомили, що "до кінця дня доведеться іще скасовувати"

В Одесі протягом доби через сильний вітер повалилось до 80 дерев, внаслідок чого на п'яти вулицях був призупинений рух транспорту. Як повідомили в Одеськівй міськраді, через падінням дерев постраждали троє людей: 55-річний чоловік, 86-ти річна жінка та 6-річна дівчинка. Остання, за попереднім діагнозом, отримала закриту черепно-мозкову травму. 

На Миколаївщині внаслідок погіршення погодних умов, сильних опадів, різкого поривчастого вітру відбулося підняття рівня води у Чорному морі. Це призвело до часткового підтоплення баз відпочинку,  які наразі не працюють, у прибережній зоні Очаківського та Березанського районів Миколаївської області. Так, на базах відпочинку Лагерної коси Очаківського району рівень води у підтоплених приміщеннях досяг 1 м, на базах відпочинку Рибаківської сільської ради – до 0,5 м.

Станом на 15:00 з підтоплених баз відпочинку у безпечне місце евакуйовано 45 осіб, також з місця події вивезені 4 автомобілі.

В Миколаєві негода також спричинила повалення дерев та обриви ліній електропередач. На одному перехресті на світофор звалився бігборд, який тримався не на металевому, а на дерев'яному каркасі, в іншому місці білборд впав на тротуар.  Наразі відомо про одного постраждалого чоловіка, на якого впала гілка. Перехожий отримав перелом ноги, черепно-мозкову травму, а також численні забої.

Сильний вітер у Сімферополі в ніч проти понеділка залишив без електропостачання ряд вулиць, повалив опору ліній електропередач і дерева.  

На завтра, 4 грудня, МНС оголосила штормове попередження на території Запорізької області: "У Запоріжжі та області очікуються зливові дощі та пориви шквального вітру до 25-30 м/с. В акваторії Азовського моря – шторм, висота хвиль сягне 1,5-2 м. Температура повітря вдень +10 градусів, вночі +5+7 градусів", – зазначається в повідомленні. У зв'язку з цим обласне управління МНС звертається до жителів області з проханням у дні несприятливих погодних умов утриматися від поїздок і не виходити в акваторію Азовського моря і Каховського водосховища.

Український гідрометеорологічний центр прогнозує рясні опади по всій Україні до 13 грудня та попреджає, що у зв'язку з несприятливими погодними умовами в ці дні очікуються масові відключення енергопостачання населених пунктів, а також проблеми з рухом транспорту.


 

Позначки: