Адвокати “дніпропетровських терористів” сумніваються в політичному підґрунті дій підзахисних

30 Листопада 2012, 22:20

За його словами, політичну складову в справі можна встановити на підставі листів, надісланих підсудними до органів державної влади, і смс-повідомлень.  «Вони вимагали грошей. Це не політика. Якби вони вимагали випустити на свободу якогось політичного діяча і погрожували вибухами, тоді це був би терористичний акт», – сказав  Шишкін.

Він відзначив, що повністю мету і мотиви злочину можна буде вивчити лише під час судового слідства.

Адвокат не виключає, що протоколи допитів, які лягли в основу обвинувального висновку, могли бути складені під тиском на підсудних.

Крім того, за словами адвоката Віталія Погосяна, обвинувачені Віктор Сукачов і Віталій Федоряк раніше заявляли, що на них чиниться моральний тиск. За його словами, у всіх протоколах  Сукачов і  Федоряк стверджують, що решта двоє підсудних Дмитро Рева і Лев Просвірнін до цього злочину не мають жодного стосунку.

На думку адвокатів, державне звинувачення намагається штучно зв'язати всіх чотирьох підсудних між собою в групу.

Нагадаємо, 29 листопада в Індустріальному районному суді Дніпропетровська розпочали  зачитувати обвинувальний висновок, в якому вказано, що Віктор Сукачов та Віталій  Федоряк з вересня 2010 року діяли з метою привернення уваги громадськості до своїх політичних і інших поглядів, що стосуються зміни існуючого в Україна політичного ладу і реформування правоохоронної системи, вимагали скасування проведення Євро-2012 в Україні  та виплати грошових коштів. 

Зокрема, за версією обвинувачення, після теракту  у Дніпропетровську 27 квітня вони вимагали  $ 4,5 млн.