Прокурор запевняє, що “дніпропетровські терористи” вибухами протестували проти Тимошенко, Януковича і України

30 Листопада 2012, 18:34

За його словами, підсудні виступали проти політичного ладу в Україні, а також проти виділення великих коштів з державного бюджету на проведення чемпіонату Європи з футболу. "Про це вони говорили неодноразово в ході досудового слідства. Вони заперечували проти проведення Євро-2012, а також витрат, виділених з державного бюджету на проведення чемпіонату. Підсудні протестували проти міст, в яких повинен проводитися чемпіонат, тому місця терактів були невипадковими", – сказав  Дахно.

За його словами, про причини терактів свідчить і повідомлення, залишене обвинуваченими в Інтернеті: "Ми проти Тимошенко і Януковича, ми проти країни Україна, як вона є. Тепер ми повністю готові до Євро".

Дахно наголосив, що звинувачення має в розпорядженні вичерпні докази провини "дніпропетровських терористів", які були зібрані у відповідності з усіма законодавчими нормами.

Нагадаємо, 29 листопада в Індустріальному районному суді Дніпропетровська розпочали  зачитувати обвинувальний висновок, в якому вказано, що Віктор Сукачов та Віталій  Федоряк з вересня 2010 року діяли з метою привернення уваги громадськості до своїх політичних і інших поглядів, що стосуються зміни існуючого в Україна політичного ладу і реформування правоохоронної системи, вимагали скасування проведення Євро-2012 в Україні  та виплати грошових коштів. 

Зокрема, за версією обвинувачення, після теракту  у Дніпропетровську 27 квітня вони вимагали  $ 4,5 млн.

Сторона звинувачення продовжить оприлюднення обвинувального висновку  4 грудня.