Глава КС вважає, що під час виборів суди продемонстрували високий професіоналізм

29 Листопада 2012, 14:38

Про це заявив глава Конституційного суду Анатолій Головін у своєму привітанні з 10-річчям Вищого адмінсуду України у четвер у Києві.

"Під час виборів … органи судової влади діють стримано, толерантно, тільки на підставах, у рамках повноважень і способами, визначеними Конституцією й законами України, незважаючи при цьому на тиск із всіх фронтів політичного протистояння", – відзначив Головін.

У ході конференції ВАСУ з ювілеєм привітали також представники вищих органів влади, зокрема, радник президента – керівник головуправління Адміністрації президента Андрій Портнов, міністр юстиції Олександр Лавринович, а також глава комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергій Ківалов.

"Адміністративна юстиція в сучасному демократичному суспільстві є невід'ємним елементом. На сьогодні, я вважаю, адміністративна юстиція відбулася, це високопрофесійний корпус суддів, авторитетних суддів", – підкреслив глава Державної судової адміністрації Руслан Кирилюк.

Нагадаємо, після виборів на підставі рішень судів ОВК №94 ухвалила рішення щодо визнання недійсним голосування по 27 дільницях, при цьому позбавивши більше 30 тисяч осіб права голосу.

Суди відмовлялися заслуховувати свідків, а також не звернули увагу на підроблені підписи в деяких актах.

Пізніше ці рішення підтвердили судді Окружного адмінсуду й Вищого апеляційного адміністративного суду. При цьому суди відмовляли практично у всіх істотних клопотаннях представників опозиції.

Вища рада юстиції проводить 6 перевірок за депутатськими зверненнями щодо наявності підстав для звільнення суддів з посад за порушення присягипід час розгляду справ щодо порушень на виборах.