“Дніпропетровський терорист” просить Януковича забезпечити йому право на захист

29 Листопада 2012, 01:25

Як розповіла адвокат підсудного Олена Кирилова, в листі її підзахисного мова йде про фальшування доказів у справі і психологічний тиск на нього під час слідчих дій.

«Замість того, щоб зняти з мене звинувачення, працівники слідчого відділу СБУ і прокуратури почали активно фальшувати докази моєї нібито причетності і застосовувати тиск на мене для отримання неправдивих даних. За фактами застосування до мене тиску і взяття свідчень під тиском я ще 29 серпня, тобто до кінця досудового слідства, написав заяву. Не отримавши відповіді на цю заяву, я написав 16 жовтня до прокуратури Дніпропетровської області ще одну заяву. Досі не була проведена перевірка цих заяв», – йдеться у листі.

За словами захисника, у своєму зверненні Просвірнін також заявив, що фільм «Пекельне пекло», продемонстрований Першим національним телеканалом, подає неправдиву інформацію про нього і ще до вироку суду називає його злочинцем.

«Я прошу Вас як гаранта Конституції забезпечити мені право на захист, право розгляду справи без тиску прокуратури на суд», – йдеться в листі обвинуваченого.

Як повідомила адвокат підсудного Кирилова, керівництво слідчого ізолятора відмовилось направити цього листа президентові, пославшись на відсутність дозволу суду.

Водночас суддя Вікторія Ігнатенко сьогодні на судовому слуханні заявила, що законодавство не передбачає такого дозволу з боку суду.

Як відомо, 27 листопада розпочався розгляд кримінальної справи про теракти, скоєні в Дніпропетровську.

Нагадаємо, 27 квітня вдень у Дніпропетровську протягом години сталося чотири вибухи, внаслідок яких постраждала 31 людина, , у тому числі 10 підлітків.

31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську.

Згодом стало відомо, що СБУ підозрює затриманих у скоєнні ще трьох терактів в 2011 році: у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня й Дніпропетровську 16 листопада . Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором цієї схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

У серпні СБУ завершила розслідування кримінальної справи про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові й Запоріжжі.