Міністр оборони Ізраїлю заявив про відставку

26 Листопада 2012, 12:14

Барак сказав, що завершить каденцію на посаді міністра оборони і передасть портфель після формування нового уряду, що відбудеться, за його оцінкою, приблизно через три місяці.

До тих пір, за його словами, він буде продовжувати виконувати свої обов'язки «перед обличчям різних загроз безпеці Ізраїлю, яких існує чимало».

Міністр ухилився від відповіді на запитання про можливе повернення на посаду міністра оборони за запрошенням наступного глави уряду, як було в уряді Ехуда Ольмерта, коли Барак змінив Аміра Переца на посту глави оборонного відомства.

Опитування думки виборців показували, що партія "Ацмаут" може насилу розраховувати на подолання електорального бар'єру. При цьому "Ацмаут" має п'ятимільйонний бюджет для майбутніх виборів і не має боргів, тому багато аналітиків пророкували об'єднання цієї партії з яким-небудь іншим політичним рухом центристського або лівоцентристського спрямування. Розглядалася навіть можливість возз'єднання "Ацмаут" з "Авода", але опитування показали, що Партія Праці втратить не менше двох мандатів в результаті такого союзу.

Проте, як заявив сьогодні Барак, всі переговори про об'єднання з іншою партією, завершилися провалом.

Позначки: