Попов вважає, що вибори у Києві відбулися організовано і без порушень

22 Листопада 2012, 15:23

Про це голова КМДА розповів у інтерв’ю ЛІГАБізнесІнформ.

«Я не втручався у виборчий процес. Нашим завданням було забезпечити належні приміщення та інші матеріально-технічні умови для нормальної роботи комісій та проведення виборів в Києві з дотриманням закону», – підкреслив Попов.

На його думку, столична міліція не втручалась в роботу окружкомів. «За моїми спостереженнями і тією публічною інформацією, яку мав я і всі кияни, міліція діяла адекватно до ситуації, що склалася. Не бачив і не бачу підстав стверджувати, що міліція ставала на той чи інший бік», – сказав він.

Він зазначив, що київська влада з точки зору процедури серйозно поставилася до організації виборів. «Були забезпечені всі умови для роботи дільничних і окружних виборчих комісій. Процес в цьому плані пройшов організовано… Те, що на деяких дільницях були конфлікти – в цьому ще мають розібратися ЦВК, правоохоронні органи. Але в цілому організація виборів була хорошою», – сказав він.

На його думку, конфлікти на мажоритарних округах у Києві відбулися унаслідок роботи штабів кандидатів:«На дільницях, на яких голосування йшло голос в голос, не витримували нерви у штабів кандидатів. Тому і сталася вся ця напруженість».

На його думку, і чинний секретар Київради Галина Герега, і екс-секретар Київрдаи Олесь Довгий самостійно, а не «під тиском Банкової» прийняли рішення про визнання своєї поразки на виборах.  «Взагалі вчинок Галини Федорівни (Гереги – ред.) мені симпатичний. Вона була впевнена у своїй перемозі. І я їй вірю, коли вона каже, що мала перевагу в 100 голосів. Ми з нею ситуацію потім обговорювали, і я сказав їй, що вчинив би так само», – додав Попов щодо скандальної 215-ї ОВК, де перемогу виборов свободівець Андрій Іллєнко.

Він також підкреслив, що Галина Герега залишиться на посаді секретаря  Київради. " А чому вона має піти? Вона гідно пройшла виборчу кампанію. Багато зустрічалася з людьми. Розуміє ситуацію в місті. Треба віддати їй належне: якщо вона за щось береться, то робить це відповідально. Такого секретаря міськради треба ще пошукати. Вона патріот міста. Мені її нема в чому дорікнути. Більш того, я б її приводив у приклад іншим депутатам", – сказав він.

Нагадаємо, 5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в 5 округах, зокрема в окрузі №94 в Київській області та в окрузі№223 у Києві.

Читайте також: Чому Київ став «гарячою точкою виборів»