Іспанія надаватиме іноземцям дозвіл на проживання за придбання нерухомості на €160 тис.

20 Листопада 2012, 12:04

«У найближчі тижні ми почнемо реформувати законодавство щодо іноземців, щоб активізувати попит за кордоном і сприяти скороченню житлового фонду», – зазначив Гарсія-Легас.

Схема також дозволить іноземним покупцям вільно пересуватися Шенгенською зоною, оскільки угода дозволяє власникам виду на проживання вільно пересуватися з однієї країни в іншу.

Хоча деталі ще узгоджуються, очікується, що новий закон наслідуватиме угоди, укладені в Португалії та Ірландії цього року, де документи з правом на проживання видаються в обмін на інвестиції в нерухомість сумою у €400 тис і €500 тис відповідно. Угорщина минулого місяця запропонувала негромадянам ЄС постійне місце проживання, якщо вони купуватимуть спеціальні облігації на €250 тис.

Заходи спрямовані на збільшення обсягу інвестицій, орієнтовані переважно на китайський та російський ринки та мають на меті зменшення житлового фонду Іспанії в умовах застою на ринку.

Після краху ринку нерухомості в 2008 році в Іспанії залишилось від 700 тис до 1 млн непроданих нових будинків, третина з яких є будиночками для відпочинку і розміщені в туристичних районах.