МЗС Британії: Вторгнення в Сектор Газа позбавить Ізраїль міжнародної підтримки

18 Листопада 2012, 23:11

"Прем'єр-міністр Девід Кемерон і я заявили нашим ізраїльським партнерам, що наземне втручання в Сектор Газа призведе до втрати Ізраїлем міжнародної підтримки і симпатії, які він має зараз", – сказав Хейг у відповідь на прохання прокоментувати заяву прем'єр-міністра Ізраїлю про готовність "значно розширити" рамки операції в Секторі Газа.

За словами Хейга, рух ХАМАС несе відповідальність за загострення обстановки, оскільки саме його ракетний обстріл ізраїльської території змусив Ізраїль приступити до нанесення авіаударів по Сектору Газа.

Водночас британський  міністр сказав, що наземна операція Ізраїлю в секторі буде "з розряду інших пропорцій".

Нагадаємо, президент США Барак Обама заявив, що його країна визнає право Ізраїлю на самооборону, але вважає, що краще вирішити конфлікт без наземного вторгнення в Сектор Газа.

Прем'єр-міністр країни Біньямін Нетаньяху на засіданні уряду 18 листопада заявив, що Ізраїль готовий розширити масштаб військових операції у Секторі Газа. Напередодні в Армії оборони Ізраїлю повідомили, що ізраїльські війська завершили підготовку до можливої  наземної фази операції в зоні конфлікту.