Ізраїль відновив поставки гуманітарної допомоги у сектор Газа

18 Листопада 2012, 18:20

Приблизно 70 із запланованих 120 вантажівок з медикаментами, продовольством, побутовим газом і припасами першої необхідності вже в'їхали в анклав через прикордонний перехід "Керем-Шалом".

"Це складна і небезпечна операція, оскільки вся зона КПП піддається ракетно-мінометним обстрілам. Ми проводимо її в координації з Палестинською (національної) адміністрацією та різними міжнародними інституціями, зокрема Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Червоним хрестом і Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям і організації робіт ", – сказав офіційний представник армійського Управління координатора дій уряду на (палестинських) територіях Гай Інбар.

Він підтвердив, що прохід вантажівок вдалося забезпечити вперше за п'ять днів операції "Хмарний стовп", яку військові проводять проти палестинських бойовиків у секторі Газа.

Він також додав, що, незважаючи на бої, продовжує функціонувати і прикордонний перехід "Ерез", через який проходять палестинці, які потребують лікування в ізраїльських лікарнях.

Нагадаємо, впродовж 17 листопада в результаті нальотів ізраїльської авіації загинули 16 палестинців, таким чином, кількість жертв ізраїльських ударів по Газі перевищило 45 осіб, серед них – шестеро дітей, понад 450 палестинців отримали поранення.

Позначки: