Ізраїльські війська розбомбили штаб-квартиру ХАМАСу

17 Листопада 2012, 11:59

"З півночі армія оборони Ізраїлю завдала ударів по більше, ніж 200 цілях, серед яких – 120 підземних установок для запуску ракет і 20 контрабандистських тунелів в Рафахе (на кордоні з Єгиптом). Крім того, армія атакувала будівлі, що належать уряду (правлячого в секторі Газа руху) ХАМАС. Штаб-квартира (прем'єр-міністра) Ісмаїла Ханії, яка також використовується як резиденція кабінету, була знищена», – заявив Мордехай.

Очевидець подій розповів, що близько четвертої години ранку (за місцевим часом) в п'ятиповерхову будівлю уряду з мінімальним інтервалом потрапили п'ять або шість ракет або бомб. Вибухи вибили скло сусідніх будинків і викликали сильну пожежу, дим від якого затягнув весь округ. Будинок уряду був побудований недавно – після попередньої ізраїльської операції, яка взимку 2008 – 2009 рр. забрала життя більше, ніж тисячі палестинців. Ще напередодні Ханія приймав тут свого єгипетського колегу Хішама Кандиль, що приїхав в сектор Газа з візитом солідарності.

Офіційний представник уряду ХАМАС Тахер ан-Нуну назвав знищену будівлю одним із "символів палестинського народу".

"Нас цим не залякати… Те, що відбулося нинішньої ночі, показує, що ворог почав виходити з себе, отримавши гідну відповідь з боку бійців опору", – сказав він.

Удари, за даними ізраїльської армії, були також нанесені по головному штабу поліції сектора Газа і будівлі служби внутрішньої безпеки, яка виконує функції контррозвідки.

"Нарешті був атакований будинок Ахмеда Рандура, який командує силами ХАМАС на північному напрямку", – заявив представник армії.

За даними Мінохоронздоров'я сектора Газа, суботні бомбардування забрали життя 6 палестинців. Загальне число втрат з середи, коли Ізраїль почав масштабну операцію проти бойовиків з метою припинення ракетних обстрілів своєї території, з палестинського боку досягло 35 осіб, більше 300 – поранені. В основному – це мирні громадяни.

З ізраїльського боку за три дні обстрілів загинули три людини: в їхній будинок в південному місті Кирьят-Малахі потрапила ракета.

За повідомленням представника прес-служби глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон, ситуацію з ескалацією напруженості на Близькому Сході обговорять 19 листопада на зустрічі в Брюсселі глави МЗС 27 країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що в ніч на 16 листопада Ізраїльська авіація завдала не менше 130 ударів по території сектора Газа. 

Пізніше щонайменше одна палестинська ракета впала на відкриту місцевість поблизу Єрусалима.

Позначки: