Міліція жалкує, що новий КПК не дозволяє допитати Авакова в режимі відеоконференції

15 Листопада 2012, 11:45

«Відеоконференція передбачена для проведення слідчих дій на території України», – сказав Галаван, відповідаючи на питання про можливість допиту Авакова, який зараз перебуває в Італії, у справі, порушеної за фактом самогубства виконувача обов’язків голови правління АТ «Інвестор» Олександра Мотилевського.

Галаван додав, що допитувати Авакова можуть тільки компетентні органи країни, в якій він перебуває.

За словами начальник слідчого управління, для проведення допиту екс-губернатора в країну його перебування потрібно направити клопотання про надання правової допомоги. Галаван зазначив, що таке доручення зараз готується і у разі згоди італійської сторони буде можливість допитати Авакова.

«Ми не маємо права його допитувати, допитувати можуть за нашим дорученням про надання правової допомоги, компетентні органи країни його перебування. Ми з їх дозволу можемо бути присутніми при проведенні слідчих дій», – сказав Галаван.

Він наголосив, що за умови перебування Авакова за кордоном українські слідчі також не зможуть провести з ним очну ставку.

Як повідомлялось, раніше Галаван повідомив, що харківська міліція немає офіційної інформації про затримання в Італії бізнес-партнера екс-губернатора Харківщини Арсена Авакова, заступника голови наглядової ради АТ «Інвестор» Геннадія Гайового.

Нагадаємо, 31 жовтня колишній заступник голови правління компанії «Інвестор» Олександр Мотилевський наклав на себе руки, вистрибнувши з вікна 9 поверху.

Міліція порушила кримінальну справу за статтею 120 КК України – «доведення до самогубства». Після прочитання передсмертної записки у правоохоронців виникли питання до власника компанії «Інвестор» екс-губернатора Харківської області Арсену Авакову.

У жовтні римський апеляційний суд своїм рішенням відмовив у екстрадиції до України екс-голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова. Суд також визнав, що кримінальне переслідування Аракова в Україні політично мотивоване.