Прокуратура порушила 5 справ за фактом підкупу виборців, 4 із них уже в судах

12 Листопада 2012, 16:33

"На сьогодні органи прокуратури порушили дев’ять кримінальних справ за тими зверненнями, які надійшли щодо порушень під час виборчого процесу", – сказав він на брифінгу в понеділок.

Він поінформував, що є п’ять кримінальних справ стосовно підкупу виборців, чотири з яких уже направлено до судів.

Говорячи про суми, якими підкуповували виборців, генпрокурор повідомив: "Суми були від 50 грн – мінімум до 500 – максимально".

Решта справ, за словами генпрокурора, ще розслідуються. Пшонка додав, що за п’ятьма кримінальними справами, які розглядаються в судах, висунуто обвинувачення шести особам.

Генпрокурор пояснив, що, згідно із законодавством, органи прокуратури не мають права втручатись у виборчий процес, проте реагують на відповідні звернення про порушення.

"За цей час органи прокуратури розглянули 1 тис. 346 звернень", – зазначив Пшонка, додавши, що 80% із них було перенаправлено уповноваженим органам.

Нагадаємо, раніше політолог Володимир Фесенкоу коментарі Тиждень.ua назвав нинішню виборчу кампанію рекордсменом за масштабами використання корупційних технологій.

Як повідомлялося, голова місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Одрі Гловер була здивована, що правоохоронні органи не розслідують численні випадки підкупу виборців під час цьогорічної виборчої кампанії.

Читайте також: Головна позитивна тенденція виборів – підкуп не гарантує перемоги