МЗС Канади: вибори в Україні не відповідали демократичним стандартам

12 Листопада 2012, 10:00

"Канада занепокоєна браком відкритості і прозорості, яким характеризувався підрахунок голосів", – сказано в заяві двох міністрів.

"На жаль, це лише останнє у серії порушень, якими характеризується кампанія в цілому і воно підтверджує звіти про те, що українські парламентські вибори не відповідали демократичним стандартам, яких українці мають право очікувати", – заявили вони.

"Канада закликає виборчі органи, та всіх партійних лідерів віддати належне мільйонам українців, які намагалися висловити свої демократичні права і бути почутим, незалежно від партії, яку вони обрали", – сказано у повідомленні.

"Канада буде продовжувати уважно стежити за розвитком подій в Україні і сподівається отримати остаточні звіти місії Канади та інших незалежних місій зі спостереження за виборами в найближчі тижні", – заявили міністри.

Нагадаємо, Канада відправила близько 500 спостерігачів для спостереження за проведенням цих виборів.

Після дня голосування місія Канади заявила, що процес підрахунку голосів на парламентських виборах в Україні затьмарено серйозними порушеннями, що спонукає появу сумнівів щодо чесності результатів у кількох округах.

11 листопада ЦВК завершила підбиття підсумків виборів у Верховну Раду, які відбулися 28 жовтня.