Янукович надіється, що Польша продовжуватиме підтримку його євроінтеграції

11 Листопада 2012, 11:21

«Ми високо цінуємо активний розвиток українсько-польського стратегічного партнерства, яке без перебільшення може слугувати прикладом успішної взаємодії між двома спорідненими європейськими народами, – йдеться у вітанні, – Вбачаємо у Республіці Польща незмінного друга та послідовного прихильника європейської інтеграції України. Переконаний, що спільними зусиллями ми зможемо досягти суттєвого поступу у зближенні України з ЄС».

Янукович побажав Коморовському, «міцного здоров'я та нових звершень у відповідальній державній діяльності, а дружньому польському народові – миру, злагоди і процвітання».

Як повідомлялось, 4 листопада Броніслав Коморовський телефоном висловив Віктору Януковичу занепокоєння з приводу затягування оголошення результатів виборів до Верховної Ради України та численних сигналів про серйозні порушення під час підрахунку голосів в одномандатних виборчих округах.

«Останні події в Україні негативно впливають на загальну оцінку виборів і можуть загальмувати процес наближення України до Європейського Союзу, в тому числі підписання і ратифікацію Угоди про асоціацію», – заявив Коморовський.

Нагадаємо, у вересні після двосторонніх переговорів із Віктором Януковичем у Києві, Броніслав Коморовський заявив, що судові процеси стосовно Юлії Тимошенко можуть стати перешкодою для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.