Один із лідерів опозиції обіцяє люстрацію в її рядах

11 Листопада 2012, 10:15

«Розбір польотів попереду», – сказав Гриценко.

«Коли ми вимагаємо люстрації від влади, то так само, а можливо, найперше, маємо провести очищення всередині себе. Це не зараз, коли ми воюємо, але це обов’язково має бути зроблено. Тому що дуже багато є питань і всередині», – зазначив він.

Гриценко також запевнив, що між опозиційними силами немає боротьби за те, хто буде єдиним кандидатом на президентських виборах 2015 року.

«Немає цієї теми. І на засіданнях ради Об'єднаної опозиції Батьківщина ця тема жодного разу не звучала. Це підтвердять усі члени ради», – сказав він.

За словами Гриценка, він сам іще місяць тому заявив лідерам Об'єднаної опозиції Олександру Турчинову і Арсенію Яценюку, що не претендує ані на посаду голови фракції в парламенті, ані його першого заступника чи заступника.

Як повідомлялось, 6 листопада  Анатолій Гриценко назвав зрадою визнання опозицією перевиборів у п’яти мажоритарних округах. За його словами, за таке «переможне» визнання, хочеться «дати комусь в морду».

Нагадаємо, 10 листопада ЦВК на підставі опрацювання протоколів 225 окружних виборчкомів оголосила офіційні результати виборів у багатомандатному виборчому окрузі, згідно з якими до Верховної Ради сьомого скликання проходить п'ять політичних партій – Партія регіонів, ВО "Батьківщина", партія "УДАР", Комуністична партія України та ВО "Свобода"..

П’ять членів ЦВК підписали протокол про результати виборів у багатомандатному окрузі з окремою думкою, яка свідчить про те, що вибори не можна вважати вільними і демократичними, а їх результат не відповідає справжньому волевиявленню виборців.