У Франції мер голодує біля парламенту, вимагаючи збільшення дотацій на своє місто

10 Листопада 2012, 15:34

Свою акцію протесту мер Севрана почав у п'ятницю ввечері, розбивши намет перед Бурбонським палацом, де засідають депутати нижньої палати парламенту Франції.

У вівторок вони повинні провести голосування з питання збільшення ставок муніципальних дотацій.

У суботу з голодуючим політиком зустрівся глава МВС Манюель Вальс. Він відзначив мужність Гатіньона. "Я прийшов сюди, щоб звернутися до нього зі словами солідарності і дружби, оскільки він веде запеклу боротьбу", – зазначив міністр, нагадавши, що з Гатіньоном вони знайомі багато років.

Як очікується, розмір так званих "дотацій міської солідарності", на які в цьому році направлено 1,37 млрд євро, буде збільшений на 120 млн євро. Одночасно "дотації на міський розвиток", щопризначаються 100 найбіднішим комунам країни, зростуть до 50 млн євро.

Стефан Гатіньон, чиємісто входить до числа найменш забезпечених муніципалітетів, вимагає збільшення "дотацій міської солідарності"на 180 млн євро і подвоєння "дотації на міський розвиток", яка повинна скласти, на його думку, 100 млн євро. "Петиційі гучних промов вже недостатньо – підкреслив мер Севрана – Я залишуся тут до вівторка і навіть довше, якщо потрібно".

Читайте також: Пакуючи валізи. Великому бізнесу стає незатишно у Франції

ФОТО:  AFP/20minutes.fr

Позначки: