Об’єднана опозиція висунула владі ультиматум щодо визнання виборів

6 Листопада 2012, 15:41

У «Батьківщині» вважають, що рішення ЦВК щодо неможливості встановити результати виборів у 5-ти проблемних округах і звернення до Верховної Ради із пропозицією провести на цих округах перевибори прийнято всупереч волевиявленню громадян України, які зі значною перевагою проголосували за кандидатів від опозиції.

На думку опозиціонерів, прийнявши таке рішення, ЦВК виконала вказівку влади для того, щоб не допустити перемоги опозиційних кандидатів та легалізувати масштабне спотворення волевиявлення громадян.

«Об’єднана опозиція «Батьківщина» не визнає таке антинародне та незаконне рішення ЦВК, прийняте на догоду владі. Ми невідкладно оскаржимо його в суді і не визнаємо результати виборів до тих пір, поки всі опозиційні кандидати, в яких намагаються вкрасти перемогу, не отримають свої депутатські мандати», – наголошують у заяві.

«Батьківщина» вимагає від ЦВК взяти відповідальність за встановлення підсумків голосування на себе.

«У неї є всі повноваження та законні підстави для того, щоб самостійно встановити за протоколами з мокрими печатками результати голосування у кожному з цих мажоритарних округів та оголосити перемогу опозиційних кандидатів», – заявляє опозиція.

Нагадаємо, 5 листопада, ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223. ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.