ЦВК пропонує провести повторні вибори у п’яти округах

5 Листопада 2012, 18:28

Постановою пропонується визнати неможливим достовірне встановлення результатів у даних одномандатних округах.

ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

Водночас заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ухвалений ЦВК перелік не є вичерпним.

"Це є лише початок. Я вважаю, що до цих округів треба долучити 11, 14, 20 і 90 округ. І таких округів ще є багато", – сказала вона.

У свою чергу голова ЦВК Шаповал пожартував, що у якийсь момент була пропозиція скасувати вибори у всіх 225 округах. "Але ж ЦВК займається організацією виборів, а не їх зривом", – додав він.

Як заявив лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк опозиція частково задоволення рішенням ЦВК  та вистуватиме на перевиборах в цих 5 округах єдиних кандидатів від опозиційних сил.

Нагадаємо, в окрузі № 94 (Київська область) після тривалих конфліктів переможцем оголосили регіоналку Тетяну Засуху  (41.80%). Її опонент від об’єднаної опозиції Віктор Романюк набрав (39,81%).

В окрузі № 132 (Первомайськ, Миколаївська обл.) переможцем визнали регіонала Віталія Травянка (39.97%). Народний депутат Геннадій Москаль оприлюднив докази фальсифікації виборів на користь регіонала.

В окрузі №194 (Черкаська область) боротьба точилася між кандидатом від опозиції Миколою Булатецьким та самовисуванкою  Валентиною Жуковською.

В окрузі 197 (Черкаська область) змагались самовисуванець Богдан Губський та кандидат від об’єднаної опозиції Леонід Даценко.

В окрузі №223 (Київ, Шевченківський район) досі триває боротьба між кандидатом від ВО «Свобода» Юрієм Левченком та самовисуванцем Віктором Пилипишиним (екс-голова Шевченківської районної у Києві ради та державної адміністрації).

Читайте також: 9 округів, де триває протистояння влади і опозиції