УДАР просить ЦВК не оголошувати результатів виборів

4 Листопада 2012, 16:14

«УДАР звертається до ЦВК, щоб та не оголошувала результатів виборів, які на сьогодні спотворені і не відображають справжнього волевиявлення громадян», – йдеться у повідомленні.

«Верховна Рада, яка ще не припинила своїх повноважень, повинна скасувати ганебний закон про вибори, який і створив поле для того беззаконня, яке сьогодні відбувається, і завів країну в глухий кут політичної кризи. Парламент має ухвалити новий закон про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, за яким і повинні відбутися нові вибори до ВР, – вважають в "УДАРі".

Крім того, партія звернулася до міжнародних інституцій та урядів демократичних країн із закликом не визнавати парламентські вибори в Україні демократичними і вільними і запровадити персональні санкції до осіб, винних у викривленні волевиявлення громадян – від президента Януковича до посадових осіб виборчих комісій, суддів і усіх причетних до незаконних дій під час виборів.

Нагадаємо, народний депутат Сергій Соболєв заявив, що керівництво об’єднаної опозиції «Батьківщина» розгляне питання про «обнулення виборчих списків» на нараді, котра має відбутись сьогодні шостій вечора.

 Згодом про аналогічні плани повідомили представники партії УДАР та ВО "Свобода".