Міліція: вісьмом членам ОВК №223 погрожують невідомі прихильники «Свободи»

1 Листопада 2012, 23:32

Їй поставили підніжку і сильно штовхнули у спину; за її словами, вона при цьому випадково зачепила руками по обличчю одного з учасників протистояння.

Крім того, київська міліція повідомила, що до неї звернулися вісім членів комісії та її голова. Вони заявили про погрози їхньому життю й життю їхніх родин, які, за їхніми словами, висловлювали невідомі, що називалися прихильниками «Свободи».

«Свобода» заявляє, що ОВК хоче зіпсувати бюлетені за її кандидата. Її представники повідомляють, що до ОВК автобусами прибувають міцні хлопці, щоб залякати членів комісії на користь їхнього суперника. Пилипишин, зі свого боку, звинувачує «Свободу» в тискові на комісію.

Як повідомлялось, пізно ввечері в окружком прибув лідер «Свободи» Олег Тягнибок, який висловив упевненість у тому, що перемогу його представника Юрія Левченка вдасться відстояти.

«Якщо нам вдасться вистояти тут, ми маємо шанс побудувати правову державу… Народ прокинувся, купа дзвінків, листів. Вся Україна, весь світ дивиться за цим округом», – сказав він.

Раніше в приміщенні ОВК №223 відбулися сутички. Під час останньої свободівці виштовхали з приміщення окружкому скандально відомого соратника Леоніда Черновецького – Дениса Комарницького.

Також сутички відбулися під будівлею ОВК. За словами працівників міліції, до будівлі підійшла група людей, які почали конфліктувати зі «свободівцями». Бійці «Беркуту» вишикувалися кордоном і розділили їх.

Нагадаємо, 31 жовтня заступник голови ЦВК Андрій Магера не виключив дострокового припинення повноважень двох окружних виборчих комісій (ОВК) № 223 (Київ, Шевченківський район) і № 211 (Київ, Голосіївський район) в разі продовження блокування роботи зі встановлення результатів виборів.