Кличко особисто попередив членів ОВК №95 про кримінальну відповідальність

1 Листопада 2012, 21:59

«Я звертаюся до членів комісії, я розумію, що ви втомилися, що на вас можуть тиснути. Але не припускайтеся великої помилки, не вдавайтеся до маніпуляцій з волевиявленням, бо за це передбачена кримінальна відповідальність», – сказав Кличко.

Він приїхав увечері в четвер до ОВК №95, оскільки в партії впевнені, що в цьому окрузі сьогодні відбуваються фальсифікації шляхом повернення  великої кількості протоколів для уточнення до ДВК, а звідти протоколи повертаються до окружної комісії вже з іншими цифрами.

В УДАРІ наголошують, що саме тому дані «неуточнених» протоколів з мокрими печатками різняться з даними в системі ЦВК.

«Кількість голосів за «УДАР» та інші опозиційні партії у 95-му окрузі на сайті Центрвиборчкому зменшується, а за Партію регіонів та комуністів – збільшується. УДАР має такі факти і копії протоколів з мокрими печатками та копії вже скорегованих документів», пояснюють в партії Кличка.

Чому так відбувається, голова ОВК 95 не зміг пояснити лідеру УДАРу, зауваживши: «Залишайте скаргу, ми її розглянемо».

«Таке сьогодні відбувається в багатьох округах – фальсифікації результатів виборів не лише мажоритарних кандидатів, а й за партійними списками. У нас крадуть голоси – і не тільки в партії УДАР, а й у «Батьківщини» та «Свободи». , – відзначив Кличко в інтерв'ю журналістам. – Ми скрізь відстоюємо результат волевиявлення за демократичні сили разом з колегами по опозиції», – наголосив Кличко.

Як повідомлялось, раніше кандидат від УДАРу у 95 окрузі Олександр Юраков відкликав свої скарги, для того щоб маніпуляції із перерахунком не зіграли на користь регіонала Петра Мельника. Юраков вимагав перерахувати голоси на кількох дільницях. Але, побачивши, що за офіційними даними існує розрив між ним та висуванцем «Батьківщини» В’ячеславом Кутовим, щоб не давати зайвої можливості партії влади для маніпуляцій, скарги відкликав.

Читайте також: На окрузі "регіонала" Мельника голоси рахують повільно, але вже спокійно