МВС підозрює Авакова у причетності до смерті екс-голови правління його компанії

1 Листопада 2012, 19:55

Представник МВС повідомив, що кримінальна справа порушена за статтею 120 КК України – «доведення до самогубства». За його словами, після прочитання передсмертної записки у правоохоронців виникли питання до власника компанії «Інвестор» екс-губернатора Харківської області Арсену Авакову.

Галаван зазначив, що підставою для порушення кримінальної справи послужила одна з передсмертних записок Мотилевского, озаглавлена ​​«Сага про людей і нелюдів». Галаван стверджує, що написана вона в день самогубства, 31 жовтня.

«Написано власноручно мною, Мотилевським Олександром Леонідовичем, сього числа. Не вкладається в моїй голові те, що скоїв Аваков Арсен Борисович. Бог йому суддя. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників. Як можна було підставити величезну кількість своїх співробітників і не вирішити їхніх питань?! Таки його кугутство і жадібність до грошей, на жаль, перевищує рівень шляхетності і почуття відповідальності », – процитував записку начальник слідчого управління УВС.

Повністю зачитувати записку Зиновій Галаван відмовився, пославшись на таємницю слідства.

Начальник слідчого управління харківського главку також повідомив, що «кримінальну справу порушено, оскільки вказано конкретне прізвище людини», чиї дії могли стати причиною смерті Мотилевського.

Нагадаємо, колишній заступник голови правління компанії «Інвестор» Олександр Мотилевський наклав на себе руки, вистрибнувши з вікна 9 поверху.

Як відомо, в серпні було проведено обшук у будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові, у якому перебувають офіс банку "Базис", компанії "Інвестор" та інтернет-видання "Главное".

Після чого НБУ прийняло рішення про ліквідацію банку "Базис", а щодо керівництва банку порушено кримінальну справу. Пізніше сервери «Главное» були вилучені.

«Главное», «Базис» та «Інвестор» належать Авакову, який виїхав до Італії після того, як проти нього в Україні почалося переслідування.

Позначки: