Голова ОВК № 215: Підстав для перерахунку голосів немає

31 Жовтня 2012, 22:32

«Підстав для перерахунку голосів немає. Комісія перевірила бюлетені, протоколи, до яких були зауваження. Результати голосування (по округу  – ред.) змінені не будуть», – сказав Картавий.

З його слів, якщо Галина Герега запланувала оскарження результатів голосування та ініціювати перерахунок голосів на 79 дільницях, «це потрібно було робити раніше». Оскільки, за словами голови ОВК, наразі це процедурно неможливо.

Представник ВО «Свобода» та юрист Сидір Кізін пояснили, що зараз єдина можливість для Гереги оскаржити результати – це оформити скарги заднім числом. «Але це вже кримінальний злочин», – сказав він.

«Повторного перерахунку голосів не буде. Технічно та юридично це можливо, оскільки мають зареєстровані скарги. Зранку на засіданні голова ОВК заявив, що скарг немає. Подавати позов до суду – безперспективно, підстав немає», – сказав свободівець Андрій Іллєнко.

Як повідомив один з членів ОВК, зараз комісія звіряє протоколи, аби подати їх до ЦВК.

Нагадаємо, 31 жовтня  Галина Герега запропонувала  Андрію Іллєнку та іншим кандидатам у депутати провести перерахунок бюлетенів на всіх 79 виборчих дільницях у присутності журналістів і спостерігачів. 

Водночас раніше вона заявила, що готова визнати результати виборів по 215 округу міста Києва, які оголосив голова ОВК раніше:  представник ВО «Свободи» Андрій Іллєнко отримав 33,14% голосів, Герега – 32,95% виборців.

Перед цим ОВК завершила перерахунок голосів і оформила протокол по 244 ДВК. Згідно з новим протоколом Галина Герега отримала 427, кандидат від ВО «Свобода» Андрій І Іллєнко – 538.

  

Позначки: