Ляпіна остаточно перемогла на 216 окрузі в Києві

31 Жовтня 2012, 20:49

Як відомо, цілий день, 31 жовтня, комісія не могла завершити підрахунок через те, що зникла голова однієї з дільничних комісій.

Лише під вечір комісії виготовили нову печатку, щоб вона могла завірити уточнені протоколи.

 Разом з тим, провладний кандидат Олександр Супруненко пропонував провести перерахунок по всіх дільницях. За рішенням суду начебто має бути перераховано 48 дільниць, однак представники опозиційного кандидата Ксенії Ляпіної оскаржили це рішення суду, і воно наразі не вступило в силу.

 Про перемогу Ляпіної на 216 окрузі  свідчать дані сайту ЦВК, за якими кандидатка від ВО "Батьківщини" здобуває 29,27%, в той час як самовисуванець Олександр Супруненко 27, 70%. Кандидат від УДАРу Олексій Давиденко, якого політична сила пропонувала висунути як єдиного опозиційного кандидата, виборов 17,09%.

Нагадаємо, голова ради об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк раніше пояснив, чому опозиція не зняла кандидатів у Києві на користь УДАРу: "Як ми можемо в місті Києві піти на те, щоби зняти таких кандидатів депутати, як Сергій Терьохін, Ксенія Ляпіна, наприклад, Володимир Яворівський, як Чорноволенко з Народного руху? На користь тих людей, я, відверто кажучи, при всій повазі до тих людей, я не знаю, хто вони. Вони зараз користуються брендом політичної сили, під якою вони йдуть. Під брендом УДАРу".