В УДАРі впевнені, що регіонал Мельник не переможе на скандальному окрузі Київщини

31 Жовтня 2012, 15:43

«Ми забезпечили там максимальний контроль під час голосування і максимальний контроль за підрахунком голосів. Як наслідок – сьогодні демократичні сили досягли спільної мети: Петро Мельник уже не претендує на перемогу в цьому окрузі. В даний час є два кандидати – від ГО «Батьківщина» і від УДАРу, які мають високі шанси. Тому зараз йде нормальний підрахунок голосів. Ще раз підкреслюю: Мельник не має шансів перемогти в цьому окрузі», – підкреслив Курінний.

Він також повідомив, що в даний час йде боротьба за голоси в ЦВК. «Наш представник у Центрвиборчкомі буде уважно стежити за кожним протоколом, звіряти кожну цифру, яка вводиться в систему ЦВК з даними протоколів з мокрими печатками», – заявив він.

«Ми вже маємо випадки, коли з одного округу надходять кілька різних протоколів з мокрими печатками. А в Донецькій області виборчий процес був настільки брудний, що встановити реальний результат волевиявлення практично неможливо», – заявив Курінний, додавши, що партія УДАР звернулася до прокуратури Донецької області і звертається до правоохоронних органів з усіх випадках фальсифікацій.

«Ми будемо захищати кожен голос, відданий за нашу партію і її кандидатів», – підкреслив Курінний.

Також заступник голови виборчого штабу УДАРу розповів про спроби скорегувати результати виборів на тих дільницях, де вже завершився підрахунок голосів.

Зокрема, така спроба була на Херсонщині, де в мажоритарному окрузі переміг кандидат від УДАРу Андрій Путілов. Схожа ситуація сталася в Миколаївській області, де спочатку остаточний підрахунок голосів показав, що переміг кандидат від «Батьківщини», а потім результати раптово помінялися.

Нагадаємо, раніше один з лідерів «Баткьівщини» Олександр Турчинов звинуватив кандидата Кличка в окрузі №95 у співпраці з владою. «Я попросив, щоб члени ОВК від УДАРу не співпрацювали з владою, і Віталій мені особисто пообіцяв, що цього не буде. На жаль, сьогодні я маю інформацію, що пан Юраков (кандидат від УДАРу) за підтримки місцевої влади подав близько 70 скарг, і відповідно зараз на базі цих скарг фальшується результат», – заявив Турчинов.

Читайте також: Опозиція продовжує боротьбу за 8 округів Києва та області