На “проблемному” окрузі Пилипишина оголосили перерву

29 Жовтня 2012, 22:27

Представники «Свободи» при окружній комісії запевняли, що така перерва є незаконною і засідання має тривати. Тим більше, в коридорах ОВК вже досить довгий час перебувають представники дільничних комісій з протоколами.

Після візиту до комісії опозиційних лідерів Арсенія Яценюка , Олега Тягнибока та Андрія Кожем’якіна, які пояснили членам комісії про кримінальну відповідальність за порушення виборчого законодавства, члени ОВК почали готувати засідання. Водночас, не вдалося зібрати кворум, адже не вистачило однієї людини – голова ОВК, якого опозиціонери називають підконтрольним Вікторові Пилипишину, закрився у своєму кабінеті і не відповідав.

Зрештою після тривалих консультацій було вирішено, що окремі члени ДВК за своїм бажанням у супроводі міліції повернуться на свої дільниці, а ті представники ДВК, які вирішать залишитись в окружній комісії, будуть ночувати біля опечатаних дверей кімнати, куди внесуть решту протоколів.

Згідно останніх даних Центральної виборчої комісії, станом на 22:04 у 223 окрузі пораховано трохи більше 26% мажоритарних протоколів. Відповідно до поширеної інформації, наразі лідирує самовисуванець Віктор Пилипишин із результатом у 29,58% голосів. Друге місце із результатом у 26,56% займає представник ВО "Свобода" Юрій Левченко.