Кличко не підтримує радикалізму «Свободи»

28 Жовтня 2012, 23:23

"Ми не бачимо співробітництва, спільної роботи з Партією регіонів, з комуністами", – сказав Кличко.

Крім того, він зазначив, що опозиційні партії вже можуть говорити про обговорення плану спільних дій у парламенті. "Три ключові складові – це боротьба проти корупції, безвідповідальності сьогоднішньої влади, відновлення місцевого самоврядування в Україні", – пояснив він.

Водночас, Кличко зазначив, що "існують великі побоювання" щодо ВО "Свобода".

"З деякими речами, які пахнуть правим радикалізмом, погодитися важко. Радикальні настрої підтримувати ми не будемо", – сказав він.

За словами Кличка, партія "УДАР" розраховувала на результат близько 15%. За його словами, останній тиждень перед виборами був "колосально брудним".

Як повідомлялось, раніше Віталій Кличко заявив, що впевнений у об’єднанні УДАРу  "Батьківщини" і "Свободи" для співпраці у майбутній Раді.

В той же час голова виборчого штабу ВО "Свобода" Руслан Кошулинський під час брифінгу після оприлюдненняекзит-полів заявив, що Всеукраїнське об'єднання "Свобода" об'єднається з УДАРом, якщо буде підтримано імпічмент президента Віктора Януковича і відставку Кабміну.  

Нагадаємо, 19 жовтня об'єднана опозиція "Батьківщина" і ВО "Свобода" підписали угоду про коаліцію у новій Раді.

Віталій Кличко не приєднався до цієї угоди, оскільки вважає, що про формування коаліції потрібно говорити після виборів.

Після церемонії підписання з "Батьківщиною" угоди про коаліцію Тягнибок зазначив, що Віталій Кличко може стати "найбільшим розчаруванням для українців" на цих виборах.