Французький експерт: виборці сприймають Партію регіонів як сферу короткотермінових послуг

24 Жовтня 2012, 16:12

Французький політолог звернула увагу на те, що у риториці провладних кандидатів повністю відсутні ідеологічні моменти.

«Що мене вразило у спілкуванні з народом кандидатів від влади –це повна відсутність ідеологічної складової. Один з таких кандидатів навіть сказав: «Ідеологія не потрібна, враховуючи соціально-економічну ситуацію в Україні, бо люди чекають тільки вирішення їхніх власних проблем»», – розповіла вона.

Шукан зізналася: «І дійсно, в Києві, на зустрічах, де я була присутня, інколи не було партійної символіки. Виборці відразу ж починали говорити про розбиті дороги, дах, що тече, невідремонтовані ліфти… Обмін думками відсутній в принципі. Люди сподіваються, що кандидат від влади має потрібні зв’язки і все полагодить. Зв’язок дійсно є, бо дуже важко розрізнити бюджетний адмінресурс та підкуп: вони надто сильно між собою пов’язані».

Натомість, що стосується опозиційних кандидатів, політолог відзначила, що вони обговорюють із виборцями ідеологічні питання, подальшу долю Тимошенко, відносини зі Штатами, позицію Євросоюзу щодо України.

«Але Партія регіонів однозначно сприймається  як сфера короткотермінових послуг, що надаються у передвиборчий період», – сказала вона.

Повний текст інтерв’ю з Юлією Шукан читайте тут.