Усі троє “дніпропетровських терористів” оголосили голодування

21 Жовтня 2012, 10:38

Спочатку від їжі відмовився Віктор Сукачов. Він вимагає звільнити двох інших обвинувачених Льва Просвірніна та Дмитра Реву. Пізніше голодувати почав Рева, а тепер і Просвірін.

За словами адвокатів та родичів, Рева та Просвірнін протестують проти незаконних дій правоохоронців і наполягають, що до терактів не мають жодного стосунку.

Поштовхом до голодування став фільм, показаний загальноукраїнським каналом. У ньому, на думку обвинувачуваних, їх безпідставно назвали винними ще до рішення суду та подали недостовірну інформацію.

Нагадаємо, 27 квітня у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані.

31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську.

Згодом стало відомо, що СБУ підозрює затриманих у скоєнні ще трьох терактів в 2011 році у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 року й Дніпропетровську 16 листопада 2011 року. Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором цієї схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

У серпні СБУ завершила розслідування кримінальної справи про терористичні акти в Дніпропетровську, Харкові й Запоріжжі.