СБУ: опозицію у вибухах в Дніпропетровську не підозрюють

19 Жовтня 2012, 22:12

"На підставі зібраних доказів немає підстав стверджувати, що там, як ви кажете, є слід опозиції", – заявив представник СБУ.

При цьому чиновник уточнив, що інформація про те, що підозрювані працювали, як політтехнологи на депутата від БЮТ правдива.

"Оголошено про завершення досудового слідства. Потерпілі ознайомились з кримінальною справою, і їх представники. Це 73 тома і понад 200 дисків з відео і звукозаписами. Зараз завершують ознайомлення обвинувачення і їх захисники", – уточнив він.

"На наступному тижні ми плануємо завершити обвинувальний висновок, який сягатиме понад 500 аркушів, і направити справу до Генпрокуратури для вирішення питання про затвердження обвинувального висновку і направлення її на судовий розгляд", – підсумував представник СБУ.

Нагадаємо, СБУ завершила розслідування справи «дніпропетровських терористів».

27 квітня у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані.

31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську.

Згодом стало відомо, що СБУ підозрює затриманих у скоєнні ще трьох терактів в 2011 році у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 року й Дніпропетровську 16 листопада 2011 року. Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором цієї схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.