Один із «дніпропетровських терористів» оголосив голодування

17 Жовтня 2012, 15:30

Сукачов оголосив голодування 15 жовтня у зв'язку з черговою відмовою у заявленому клопотанні щодо звільнення Дмитра Реви і Льва Просквірніна з-під варти як невинних.

Тим часом адвокати Реви подали скаргу до суду на бездіяльність прокурора Дніпропетровської області щодо заяви про злочини Реви.

Під час вивчення матеріалів кримінальної справи, Рева, який звинувачується в пособництві у скоєнні терористичних актів, 2 жовтня подав заяву на ім'я прокурора Дніпропетровської області про вчинений щодо нього злочин.

У своїй заяві Рева вказав на протиправні дії працівників міліції, а саме факт відкритої фальсифікації доказів його причетності до пособництва в здійсненні терактів.

Слід зазначити, що факт протиправності дій співробітників міліції був визнаний слідчим органом і сфальсифіковані докази, які послужили підставою для затримання Реви і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, в подальшому були виключені з обвинувачення.

За словами співрозмовника, незважаючи на те, що «фактично доказів причетності Реви в ході досудового слідства здобуто не було і обвинувачення ґрунтується лише на припущеннях, кримінальну справу щодо Реви закрито не було».

Рева подав свою заяву 2 жовтня, проте в прокуратуру Дніпропетровської області воно потрапило тільки 8 жовтня.

Після реєстрації заяви в обласній прокуратурі, 11 жовтня, вона була направлена до Генпрокуратури, оскільки саме вона розслідує теракт.

Згідно з ч.2 ст. 97 КПК України, після прийняття заяви про злочин, прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов'язані не пізніше триденного строку прийняти одне з таких рішень: порушити кримінальну справу; відмовити в порушенні; направити заяву за належністю.

Як відомо, СБУ завершила розслідування справи «дніпропетровських терористів».

27 квітня у Дніпропетровську протягом 1,5 годин прогриміли чотири вибухи. Постраждали 30 людей, 26 з них були госпіталізовані.

31 травня – 1 червня правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних в організації вибухів у Дніпропетровську.

Згодом стало відомо, що СБУ підозрює затриманих у скоєнні ще трьох терактів в 2011 році у Харкові 13 жовтня, Запоріжжі 21 жовтня 2011 року й Дніпропетровську 16 листопада 2011 року. Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором цієї схеми був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.