У Порошенка заявляють, що Світовий банк готовий давати Україні $1 млрд щорічно

16 Жовтня 2012, 16:51

Як зазначає прес-служба, під час зустрічі на додаток до вже діючих 12 інвестиційних проектів на суму $1,72 млрд було досягнуто домовленість про початок впровадження в цьому році нових пріоритетних проектів, а саме: про продовження приведення до європейського рівня автомобільної дороги М-03 на ділянці від міста Лубни до міста Полтава та підвищення безпеки руху на ній; подальше вдосконалення системи державної статистики; про підготовку нових проектів з модернізації теплопостачання комунальних підприємств; розвиток міської інфраструктури та початок другого проекту з передачі електроенергії.

Філіпп Ле Уеру запевнив Порошенка у зацікавленості Світового банку підтримки та розвитку агропромислового комплексу України.

На його думку, Україна володіє достатніми ресурсами для того, щоб відігравати ключову роль у забезпеченні продовольчої безпеки світу.

«Сторони торкнулися питання співпраці з МВФ, відзначивши, що успішний розвиток співпраці зі Світовим банком є гарною основою для продовження конструктивного діалогу з МВФ», – сказано у повідомленні міністерства.

Нагадаємо, Світовий банк 20 вересня вирішив надати Україні кредит у розмірі $450 млн на ремонт дороги Київ-Харків на ділянці Лубни-Полтава (орієнтовно 108 км).