Винного у нападі на військову частину у Харкові засудили до довічного ув‘язнення

15 Жовтня 2012, 16:38

"Колегія суддів визнала Руденка винним по статтях, пов'язаних із замахом на злочин, умисним вбивством, розкраданням зброї, незаконним поводженням із зброєю. Суд також постановив стягнути з Руденка 1 млн грн на користь матері загиблого солдата – Лариси Березюк – і по 100 тис. грн на користь постраждалих військовослужбовців Олега Гуріна та Ігоря Шило. Руденка позбавлено військового звання лейтенанта запасу Збройних сил України, його майно конфісковано",- повідомила суддя Алла Григор‘єва.

Захист засудженого має намір оскаржити рішення суду, визнавши його "занадто суворим".

"Суд не врахував того, що Руденко не вбивав і не був організатором злочину", – сказав на суді його адвокат Ігор Дегтяр.

Нагадаємо, 22 березня зведені брати Сергій Руденко і Костянтин Сапельняк напали на караул військової частини А-1451 радіотехнічних військ у Харкові, аби заволодіти армійською зброєю і продати її у рахунок сплати боргу.

Злочинці були озброєні обрізом мисливської рушниці і ножами. Вони завдали солдату строкової служби Володимиру Березюку сім ножових поранень, від яких той помер. Інший солдат, Ігор Шило, вибив обріз з рук нападаючого, а начальник караулу Олег Гурін застрелив Сапельняка, зі свого пістолета.

Раніше Руденко на допитах визнав провину і попросив вибачення у рідних загиблого, запевнпивши, що своїми діями нападники "хотіли лише налякати караул".

 За словами прокурора Харківської області Геннадія Тюріна, брати заборговували більш як 7 млн грн.