Die Welt: для розвитку України вибори вирішуватимуть значно більше, ніж Євро-2012

15 Жовтня 2012, 13:05

«У підготовку до чемпіонату з футболу Україна інвестувала майже €10 млрд. У Польщі схожі цифри. Вони заявляють, що за п’ять років змогли закінчити проекти, для яких в інакшому випадку знадобилося б 10 років. Проте стале використання деяких будівельних проектів наразі є сумнівним. Аеропорт Харкова, на який витрачено кілька мільйонів, наприклад, у деякі дні залишають лише десять літаків. Крім того, рідко використовуються дорогі готелі, які вимагала УЄФА побудувати у східній Україні», – йдеться в статті.

«Крім створення інфраструктури там часто звучали слова – «гордість» і «честь», які не можна виміряти в євро. Хто б міг подумати, що все пройде так добре? «Європо, ми можемо» був висновок до якого дійшли у Польщі і Україні. Вони святкували як переможці із завищеною самооцінкою. Наскільки довготривалою вона виявиться, покажуть найближчі місяці», – зазначає Die Welt.

«Водночас в Україні спостерігається значна потреба у демократичних структурах…В Україні наприкінці жовтня відбудуться вибори. І ця подія вирішуватиме занчно більше для розвитку країни, ніж футбол влітку. Те, що для залучення голосів президент Віктор Янукович використовує успішне проведення чемпіонату Європи нікого не дивує. Хоча спостерігачі кажуть, що результат Євро не грає жодної ролі», – додає видання.